NIEUWS

TOPCONFERENTIE JONGEREN VOOR MENSENRECHTEN LATIJNS-AMERIKA IN HET HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN VAN NUEVO LEÓN

Overheidsfunctionarissen sloten zich aan bij de afgezanten van Jongeren voor Mensenrechten uit Latijns-Amerika op hun topconferentie in het gebouw van het Huis van Afgevaardigden in de Mexicaanse provincie Nuevo León.

 

Voorstanders van jeugdzaken, overheids­functionarissen en experts komen bijeen om aan te dringen op mensenrechtenonderwijs als middel om een wereld van vrede en tolerantie tot stand te brengen.

De 23 verschillende afdelingen van Youth for Human Rights International (YHRI – Jongeren voor Mensenrechten Internationaal) in zes Latijns-Amerikaanse landen hebben allemaal hetzelfde doel – om van mensenrechten een realiteit te maken.

Want of het nu gaat om het onrecht bij buitengerechtelijke executies in Colombia, het gevangen zetten van de onschuldigen in Peru of corruptie bij de overheid in Panama, Jongeren voor Mensenrechten blijft stellen dat onderwijs in de mensenrechten de langetermijnoplossing is.

Om dit kenbaar te maken en samenwerking tot stand te brengen om veranderingen te bewerkstelligen, heeft de stichting haar tweede jaarlijkse regionale topconferentie voor Jongeren voor Mensenrechten in maart 2016 gehouden in Monterrey, Mexico, de hoofdstad van de provincie Nuevo León. Zeventien afgevaardigden uit Mexico, Guatemala, Costa Rica, Ecuador en Venezuela kwamen bijeen voor het driedaagse evenement om samen te werken en te trainen.

De topconferentie werd voorgezeten door Juán Carlos Cantú, oprichter en voorzitter van Jongeren voor Mensenrechten (Youth for Human Rights – YHR) in Nuevo León en de eerste YHR-afdeling in het land buiten Mexico-Stad. Binnen 48 uur nadat Cantú in 2012 over het programma had vernomen via de burgemeester van San Miguel de Allende, had hij al aan meer dan 190 mensen seminars geleverd over mensenrechten.

De regionale topconferentie werd gehouden in het huis van afgevaardigden van Nuevo León en werd mede gesponsord door de vertegenwoordigster van de provincie, Patricia Salazar, die in haar thematoespraak verklaarde dat het voorkomen van criminaliteit begint met onderwijs van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Andere ambtenaren die deelnamen aan de top waren onder andere mevrouw Catalina Rivera, president van het Nuevo León Mensenrechtencomité, de heer Arturo Ramirez, algemeen directeur van Youth for Monterrey en de heer Alejandro González, juridisch directeur voor Mexico’s Centrum voor Studies in de Wetgeving van het Congres.

De top maakte deel uit van de jaarlijkse Youth for Human Rights International World Educational Tour door Afrika, Azië en Latijns-Amerika, die onder leiding stond van de voorzitster van YHRI dr. Mary Shuttleworth.

Elke jeugdafgevaardigde bij de topconferentie presenteerde een jaarlijks rapport van de verrichtingen in zijn regio – alles, van het leveren van lezingen aan studenten, rechters, politie en het leger tot het uitvoeren van train-de-trainer seminars, handtekeningenacties en het uitdelen van boekjes. Presentaties werden gevolgd door workshops voor het ontwikkelen van vaardigheden en het uitbreiden van de inspanningen in het komende jaar. “Er werd een nieuw niveau van bewustzijn gecreëerd”, zei Cantú. “Er is nog een lange weg te gaan en wij kunnen gezamenlijk een betere wereld tot stand brengen door middel van respect, kennis en het verspreiden van mensenrechten.”



KOM IN ACTIE
Breng Mensenrechten naar de Mensen

Door middel van evenementen en seminars heeft Verenigd voor de Mensenrechten in 2015 meer dan 400.000 mensen kunnen bereiken en nieuwe voorvechters kunnen maken voor tolerantie en vrede.

Verenigd voor de Mensenrechten en haar jeugdafdeling, Youth for Human Rights International, proberen mensen van elk ras, cultuur en geloofsovertuiging te bereiken met hun krachtige educatieve tools die gratis beschikbaar worden gesteld.

Alleen al in het afgelopen jaar zijn er over de hele wereld meer dan 370.000 boekjes van Wat zijn mensenrechten? en Het Verhaal over Mensenrechten verspreid.

Verenigd voor de Mensenrechten heeft ervoor gezorgd dat mensen uit 230 landen en gebieden over de hele wereld gratis educatieve materialen konden krijgen.



WE HEBBEN JE HULP NODIG

Help mee om van mensenrechten een realiteit te maken. Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights – UHR), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Help mensen, docenten, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om het bewustzijn te verhogen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zoals die in 1948 door de Verenigde Naties zijn aangenomen. Meer dan 60 jaar na die overeenkomst is de belofte die deze inhield nog verre van vervuld.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN