NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

DE WERELD BEREIKEN – 16E JAARLIJKSE INTERNATIONALE MENSENRECHTEN-TOP

Deelnemers aan de 16e jaarlijkse Internationale Mensenrechten-top die plaatsvond in Conferentiezaal 4 van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

De 16e jaarlijkse Mensenrechten-top van Jongeren voor Mensenrechten Internationaal, gehouden in New York, trekt dit jaar delegaties van het grootste aantal landen in de geschiedenis.

Hoop en successen waren de gemeenschappelijke thema’s tijdens de eerste zitting van de 16e jaarlijkse Internationale Mensenrechten-top. Het werd live uitgezonden vanuit Conferentiezaal 4 van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. De driedaagse top 2019 werd bijgewoond door gasten uit 78 landen en richtte zich op de samenwerking binnen gemeenschappen om schendingen van mensenrechten uit te roeien door middel van onderwijs in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM).

Het belangrijkste element van de jaarlijkse top waren de 51 jongeren die uit 40 naties kwamen om hun land te vertegenwoordigen. Deze afgevaardigden brachten praktische kennis van hun activiteiten bij het aanpakken van mensenrechtenkwesties met onderwijs. Ze kwamen om kennis en ervaringen uit te wisselen met diplomaten en hoogwaardigheidsbekleders die op hun beurt hun ervaringen en kennis deelden vanuit een internationaal en beleidsniveau-perspectief.

De jeugdafgevaardigden die aanwezig waren, waren geselecteerd op basis van hun successen in het oplossen van conflicten, het aanmoedigen van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en het aanpakken van mensenhandel en andere ernstige schendingen van mensenrechten.

In een videoboodschap drong Nobelprijswinnaar José Manuel Ramos-Horta, voormalig president van Oost-Timor, er bij de jongeren op aan om door te gaan met hun missie om mensenrechten een realiteit te maken. De focus van een trainingsseminar dat in het Gemeenschapscentrum van de Scientology Kerk Harlem gehouden werd, waren de praktische tools om dat doel te verwezenlijken. Een multicultureel evenement was de bekroning van de laatste dag, een viering van de diversiteit van etnische groepen, overtuigingen en cultuur, vertegenwoordigd door de deelnemers. De top van dit jaar werd gesponsord door de Permanente Missie van El Salvador naar de VN en werd mede gesponsord door de Permanente Missies van Ghana, de Republiek Gambia, de Republiek Moldavië en Sierra Leone. Andere cosponsors waren de International Union of Bilateral Chambers of Commerce and Industry, de Mensenrechtenafdeling van de Scientology Kerk Internationaal, het Karna Positive Trust of Nepal, de Nationale Mensenrechten Commissie van Mexico, de Stichting voor Internationale Democratie in Argentinië, Kunst en Cultuur voor Mensenrechten in Italië en de African Diaspora Foundation in de VS.

De top maakte het belang van het verhogen van de bewustwording van de UVRM duidelijk. Er was een presentatie over de historische invloed van de UVRM door het bieden van onderwijsmiddelen die nodig zijn voor een wereldwijd begrip over de mensenrechten.ONDERNEEM ACTIE
Sluit je aan bij onze campagne voor vrede

Er is geen gebrek aan manieren om jouw gemeenschap binnen te gaan en mensenrechtenonderwijs te geven.

Op 21 september 2019 werd in de hele wereld de Internationale Dag van de Vrede gevierd. Tijdens deze dag – aangewezen door de Verenigde Naties om jaarlijks te worden gevierd – richt iedereen zich op de toezegging om vrede boven verschillen te stellen. Dit jaar was twee keer zo belangrijk omdat het ook de 20e verjaardag van de ‘Verklaring en het actieprogramma voor een cultuur van vrede’ van de VN was.

Maar om een cultuur van vrede te creëren, vereist respect voor de rechten van alle mensen door alle mensen. Om dat te doen moeten volken eerst meer weten over wat mensenrechten zijn en waar ze uit bestaan. Daarom houden onze afdelingen over de hele wereld evenementen, seminars en activiteiten die erop gericht zijn om anderen in hun mensenrechten te onderwijzen om zo deze dag te vieren.

Sluit je aan bij de activiteiten van een van onze afdelingen, zet je eigen activiteit op, of doe mee met dergelijke activiteiten in jouw gebied. Laat ons weten wat je ideeën zijn en vertel ons wat je van plan bent te doen in jouw gebied.BESCHERM HUN RECHTEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN