NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

MENSENRECHTENHELDEN GEËERD VOOR HET HELPEN VAN ELKE SECTOR VAN DE SAMENLEVING

Kunst en Cultuur voor Mensenrechten in Italië organiseerde een evenement in de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden – een van de vele educatieve activiteiten waarvoor de groep beloond werd met de Human Rights Hero Award. Duizenden jongeren (boven, rechts) tekenden mensenrechtenvlaggen die alpinist Daniele Nardi (boven, rechts) daarna naar de hoogste bergen nam.

De Youth for Human Rights Hero Awards worden verleend aan diegenen die het leven van anderen veranderden door mensenrechtenonderwijs. Onder hen zijn het inspirerende voorbeeld van Kunst en Cultuur voor Mensenrechten in Italië en anderen in de voorhoede van sociale verbetering en vrede.

Een speciaal hoogtepunt van de jaarlijkse Internationale Mensenrechten-top zijn de Youth for Human Rights Hero Awards aan diegenen wiens moed en vastberadenheid het bewustzijn van mensenrechten in hun respectievelijke landen en gemeenschappen hebben verhoogd.

Onder de vier mensen die bekroond werden met de prijs was de voorzitter van Kunst en Cultuur in Italië, Maria Elena Martini. Zij nam de prijs in ontvangst voor haarzelf en ter nagedachtenis aan haar overleden mensenrechtenpartner, Daniele Nardi.

Indiase actrice Sheena Chohan, en de mensenrechtenactivist, Travis Ellis, uit Washington, DC, kregen ook de onderscheiding uitgereikt. (Kijk voor meer informatie over het werk van Travis op de volgende pagina.)

Martini werkte samen met alpinist Daniele Nardi om duizenden jongeren in de regio Lazio te bereiken.

Nardi voerde talloze expedities uit naar de hoogste bergen in de wereld, waarbij hij de ‘Mensenrechtenvlag’ met zich meedroeg, een speciale vlag die door schoolkinderen was getekend om mensenrechten te steunen.

We eren deze vier helden voor hun onbaatzuchtige werk dat zo nodig is in de hele wereld om vrede te brengen door middel van mensenrechtenonderwijs.

Voorafgaand aan zijn reizen werden deze leerlingen, met steun van de overheid van de regio Lazio, onderwezen in hun fundamentele mensenrechten. De regionale overheid is bezorgd over de bijna 50 procent leerlingen tussen de 11 en 17 jaar, die worden gepest.

Vandaag de dag zet Martini het werk dat zij en Nardi begonnen voort, door middel van evenementen, optochten en samenwerking op het gebied van mensenrechten.

Sheena Chohan is al sinds 2011 Ambassadeur van Jongeren voor Mensenrechten Zuid-Azië. Ze heeft mensen bereikt door middel van de media en activiteiten in de regio, vooral in India en Bangladesh. Door middel van seminars heeft ze rechtstreeks meer dan 7000 jongeren onderwezen over hun mensenrechten. Daarnaast heeft ze nog eens miljoenen mensen bereikt via radio, kranten en online media, waardoor ze de bijnaam ‘Mensenrechtenmeisje’ kreeg. Bekijk om meer te weten te komen een documentaire die onlangs over haar werk werd gemaakt, op nl.scientology.tv/SChohan.

We eren deze vier helden voor hun onbaatzuchtige werk dat zo nodig is in de hele wereld om vrede te brengen door middel van mensenrechtenonderwijs.FEITEN

EEN JAAROVERZICHT

Een jaar van steeds toenemende interesse voor materialen van Verenigd voor de Mensenrechten en Jongeren voor Mensenrechten is in deze cijfers te zien:

52.068

SCHOLEN

over de hele wereld gebruiken ‘Jongeren voor Mensenrechten’-materialen om mensenrechten te onderwijzen

31.722

OPDRACHTEN

werden er in één jaar geplaatst door mensen in 175 landen voor materialen van Verenigd voor de Mensenrechten en Jongeren voor Mensenrechten

91.873

STUDENTEN

werden voorgelicht over hun mensenrechten, in één jaar

774.073

BOEKJES

werden er in één jaar over de hele wereld verspreid om mensen hun mensenrechten te leren

4,9

DUIZEND

bezoekers gingen er in één jaar naar youthforhumanrights.org en humanrights.orgBESCHERM HUN RECHTEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN