NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

MENSENRECHTEN ONDERWIJS BEREIDT GUYANA’S TOEKOMSTIGE GENERATIE VOOR

Sprekers van Jongeren voor Mensenrechten Guyana geven seminars in scholen en delen boekjes uit in de gemeenschap, om zo hun land te veranderen.

De JvMR afdeling Guyana pakt het huiselijk geweld bij de wortel aan. Ze gebruiken onderwijs in mensenrechten en het bewustzijn ervan om de instelling van burgers te veranderen.

Guyana wordt beschouwd als een Caribisch land, ondanks het feit dat het op het vaste land in Zuid-Amerika ligt tussen Venezuela en Suriname. Door de lichtvoetige socamuziek die uit de minibusjes schettert, en de festivals in Caribische stijl, kan het zijn dat je de grote problemen die de toekomst van het land ondermijnen mist.

Steven Singh, voorzitter van JvMR Guyana stelt: “De eerste kwestie met betrekking tot mensenrechten in Guyana is het gebrek aan kennis. Dit is een enorme leemte in het onderwijs. Het maakt geen deel uit van het leerplan. Er is ook een machohouding van mannen die denken dat vrouwen minder zijn. Seksegerelateerd geweld is gebaseerd op een gebrek aan respect, liefde en begrip voor de andere partij.”

Singh besefte dat toen hij in 2016 naar huis terugkeerde van de internationale topconferentie voor de Mensenrechten in New York, die hij had bijgewoond, dat hij er iets aan moest doen. “Het was niet logisch voor me dat ik helemaal naar de Verenigde Naties zou gaan om te praten, en dan seksegerelateerd geweld en andere schendingen van mensenrechten in mijn land zou toestaan en er niet iets aan zou doen”, zei Singh. Daarom zette hij JvMR Guyana op.

“Door mensenrechtenonderwijs, bereiden we onze toekomstige generatie voor om een beter Guyana te maken.”

Shimell Mohabir was een van zijn eerste leden. Ze zegt dat ze lid werd omdat: “Veel mensen in onze gemeenschap hebben huiselijk geweld ervaren. Toen de Jongeren voor Mensenrechten Guyana afdeling nog maar net begonnen was, greep ik onmiddellijk de kans omdat ik geloof dat mensenrechten de basis vormen voor wereldvrede.”

We begonnen onmiddellijk met de levering in scholen, niet alleen in de hoofdstad, Georgetown, maar ook in landelijke gebieden. De boodschap werd nog verder naar buiten gebracht door middel van tv- en radio-interviews, die uiteindelijk meer dan 17 procent van de bevolking bereikten. Daarmee gaf het Ministerie van Onderwijs van Guyana het startsein voor JvMR Guyana om naar alle scholen in het land te gaan, terwijl de regering aankondigde dat ze speciale rechtbanken zouden vormen, ter bescherming van slachtoffers van seksegerelateerd geweld.

In de woorden van de belangrijkste onderwijs functionaris van het land: “Door mensenrechtenonderwijs, bereiden we onze toekomstige generatie voor om een beter Guyana te maken”.FEITEN

WAT EEN JAAR KAN BRENGEN

Dit jaar zijn Jongeren voor Mensenrechten en Verenigd voor de Mensenrechten steeds verder naar buiten getreden.

26.656

BESTELLINGEN

voor materialen zijn opgestuurd, waaronder Onderwijspakketten, informatiepakketten en boekjes

4566

ONDERWIJSPAKKET

die het afgelopen jaar besteld waren, zijn naar scholen gestuurd

1.017.191

BOEKJES

die anderen onderwijzen in hun 30 onvervreemdbare rechten zijn er dit jaar gedistribueerd

3013

EVENEMENTEN

werden er gehouden, verspreid over heel de wereld, inclusief handtekeningenacties, parades, concerten, beurzen en seminars op scholenBESCHERM MENSENRECHTEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN