NIEUWSMENSENRECHTEN WERELDWIJD TOT EEN FEIT MAKEN

BEGRIP EN VREDE BRENGEN IN ISRAËL DOOR MIDDEL VAN MENSENRECHTEN

Jongeren voor Mensenrechten (Youth for Human Rights, YHR) Israël leden Orna Bloom (links) en David Kritsun (midden) met vrijwilligers, bij het verzamelen van handtekeningen voor een petitie.

Het Jongeren voor Mensenrechten team Israël probeert het eeuwenoude raadsel aan te pakken: harmonie brengen tussen de talloze etnische en religieuze groeperingen die er in hun land zijn.

Israël, een mengeling van culturen, talen en tradities, werd door immigranten van een breed scala van etnische afkomst, gebouwd. Terwijl de bevolking voor 75 procent uit joden bestaat, waren ook zij oorspronkelijk immigranten die vanuit de hele wereld waren gekomen. Voeg daar de Arabische bevolking aan toe, de Samaritanen, de christenen, de Bedoeïen stammen, de gemeenschap van druzen, enz., en nu een golf van Afrikaanse immigranten. Dus om Israël een smeltkroes te noemen zou een understatement zijn.

Talloze uitspraken van het Israëlische Hooggerechtshof om de rechten van deze diverse groeperingen te beschermen, nemen De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) op in de wetten van het land. Maar het zijn de kennis en toepassing van de 30 artikelen die de sleutel zijn voor het creëren van vrede tussen de diverse leden van dit land. Doordat David Kritsun en Orna Bloom, leiders van JvMR Israël, zich hiervan bewust waren, namen ze de taak op zich om alle inwoners van Israël met de UVRM te bereiken.

Gewapend met JvMR en Verenigd voor de Mensenrechten materialen in het Hebreeuws en Arabisch reikten ze niet alleen naar mensen in Israël, maar ook voorbij haar grenzen met alle mogelijke seminars. Dit omvatte Arabische jongeren in het Fureidis Jeugdcentrum in een Arabische stad in het noorden van Israël. De directeur van het centrum merkte op: “Deze kinderen komen uit een moeilijk leven, dus is het goed dat ze hun mensenrechten kennen, zodat ze deze kunnen beschermen”.

Er werd meer voorlichting gegeven over mensenrechten aan Palestijnse arbeiders in de Zorganika dadelvelden aan de Israël-Jordaanse grens. Dan is er de Shevah-Mofet Middelbare School in Tel Aviv waar vooral Israëlische-Russische scholieren zijn, kinderen van immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie. Er werd een evenement gehouden op de Internationale Dag van de Mensenrechten. De aanwezigen bestonden uit een samensmelting van geloofsrichtingen van druzen, christenen, moslims en joden. Dan waren er de seminars in het Eritresische Gemeenschapscentrum voor Vrouwen, seminars aan de Soedanese immigrantengemeenschap en aan de bedoeïenengemeenschap in Abu Tlul, een gemeente in het zuiden van Israël.

JvMR organiseerde ook handtekeningenacties voor een petitie om de artikelen een verplicht onderdeel te laten zijn van het onderwijssysteem. Deze handtekeningenacties van JvMR Israël vonden plaats in de vlooienmarkt in Jaffa, één van de oudste delen van Tel Aviv, en op de Rothschild Boulevard, een van de belangrijkste straten in Tel Aviv.

JvMR Israël wist dat ze een impact maakte toen het departement van Onderwijs van de Gemeente Oost-Jeruzalem het groene licht gaf om hun leraren op te leiden om meer dan 80.000 kinderen te onderwijzen. De levering begon meteen.ONDERNEEM ACTIE
Begin een Mensenrechtenafdeling

Bekijk het verhaal van de oprichter en voorzitter van Youth for Human Rights International, dr. Mary Shuttleworth, op scientology.tv.

Verenigd voor de Mensenrechten bouwt op vrijwilligers en afdelingen over de hele wereld om haar doelstelling te bereiken. Daarom nodigen we je uit om een afdeling op te zetten, door het volgende te doen:

  • Kom met andere mensen die zich bij je willen aansluiten bij elkaar.
  • Bestel de Verenigd voor de Mensenrechten materialen die je nodig hebt op VerenigdVoorDeMensenrechten.nl of bestel de Jongeren voor Mensenrechten (JvMR) materialen op JongerenVoorMensenrechten.org.
  • Begin met het geven van seminars, organiseer handtekeningenacties en andere activiteiten met behulp van de materialen die je hebt ontvangen.
  • Laat ons weten dat je een afdeling wilt beginnen en maak voeg foto’s van je activiteiten eraan toe!

Kijk naar scientology.tv voor inspiratie en om meer te weten over de woordvoerster van JvMR, dr. Mary Shuttleworth. Ze groeide als kind op in de apartheid in Zuid-Afrika. Ze was getuige van de welig tierende schendingen van mensenrechten. Dat inspireerde haar om JvMR op te zetten.BESCHERM MENSENRECHTEN

Door lid te worden van Verenigd voor de Mensenrechten (United for Human Rights), doe je mee aan deze internationale mensenrechtenbeweging. Verenigd voor de Mensenrechten helpt individuen, leraren, organisaties en overheidsinstellingen over de hele wereld om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens beter bekend te maken.

DOWNLOAD »
DOWNLOADEN